Zwangerschap en Borstvoeding

Zwangerschap en Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en eventueel borstvoeding hebben  jij en je kindje voldoende voedingsstoffen nodig om in goede conditie te blijven en goed te groeien. Wat je eet speelt hierbij een belangrijke rol. Een zwangerschap en / of borstvoeding vraagt ook veel van je lijf. Daarom is het extra belangrijk dat je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgt, dan voel je je vaak fitter. Dat doe je onder andere door een zorgvuldig samengestelde en uitgebalanceerde voeding te gebruiken.

Goede start

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie niet aan voeding als je zwanger wilt worden. Maar wist je dat je voeding een grote invloed heeft op de gezondheid en ontwikkeling van je ongeboren kind? En wist je dat wat je eet zelfs van invloed is op je eicellen? Het wordt steeds duidelijker; de gezondheid van je kind begint al in de baarmoeder en daarbij speelt voeding een grote rol. Met gezonde voeding kun je dus niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is het zo gek nog niet om tijdens, of zelfs al voor je zwangerschap, eens goed naar je voeding te kijken en ons advies te vragen.

Klachten

Heb je tijdens je zwangerschap klachten zoals bijvoorbeeld misselijkheid, een lage bloeddruk of juist een hoge bloeddruk of hoge bloedsuikers? Vaak kun je met het aanpassen van je voeding klachten verminderen en soms zelfs helemaal voorkomen.

Na de zwangerschap

Ervaar je problemen met je eigen voeding, bijvoorbeeld tijdens het geven van borstvoeding? Of wil je naar een gezond gewicht? Of twijfel je of dat wat jij eet wel oké is voor je kindje tijdens de borstvoeding?

Vaak horen we van moeders dat ze tegen een dilemma aanlopen; Je kindje het beste willen bieden, maar tegelijkertijd zijn er allerlei vragen of twijfels, bijvoorbeeld:

  • Bevat mijn borstvoeding wel voldoende voedingstoffen?
  • Mijn kindje heeft klachten, bijvoorbeeld krampjes, harde poep of uitslag, komt dat door de (borst)voeding of door mijn eetpatroon?
  • Misschien heeft mijn kind een koemelkallergie, kan ik dan wel borstvoeding blijven geven of moet ik dan aangepaste flesvoeding?
  • Ik voel mij zo moe, moet ik wel doorgaan met de borstvoeding?

Allemaal hele reële vragen waarmee we je ook na de zwangerschap kunnen helpen en samen een goed voedingsplan op gaan stellen. 

Voeding is persoonlijk

Over wat gezond eten nou precies is en wat de rol van voeding is op je gezondheid, is veel te doen. Door het uitgebreide aanbod van voeding en de vaak goed bedoelde en / of ongevraagde adviezen uit je omgeving is het niet altijd makkelijk om het juiste voor jou te kiezen. Ieder lichaam, ieder kind en iedere zwangerschap is immers uniek en vraagt een andere aanpak. Daarom geven wij advies op maat, afgestemd op je (of jullie) persoonlijke situatie, rekening houdend met eventuele ziektebeelden, lichamelijke klachten of andere factoren.

Samenwerken

Leefstijl en Dieet is gespecialiseerd in kinderdiëtetiek.

We zijn aangesloten bij Borstvoeding.com en werken o.a. met de methodes van de Kinderdieetcreatie

We werken o.a. samen met de verloskundigen, lactatiekundigen, JGZ en de huisarts.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust hier contact op.