Voeding tijdens de zwangerschap

De zwangerschap is een belangrijke tijd in het leven van moeder en kind. Het kindje in de baarmoeder is totaal afhankelijk van de bouwstenen die het via de voeding van de moeder aangeboden krijgt.

Met alle informatie die we tegenwoordig om ons heen horen is het niet altijd makkelijk om goede voedingskeuzes te maken.
Daarnaast spelen een aantal specifieke voedingsstoffen, zoals visvetzuren en een aantal vitaminen en mineralen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de baby.

Voedingsadviezen omtrent zwangerschap zijn meestal gericht op allerlei zaken die niet mogen tijdens de zwangerschap, de zogenaamde ‘verboden’ voedingsmiddelen.

Inmiddels weten we echter dat het net zo belangrijk is, om te zorgen dat je de juiste en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor jezelf en je baby. De diëtist kan je helpen om voor jouw persoonlijke situatie helder te krijgen wat je nodig hebt op voedingsgebied, voor een optimale start.

Niet zo’n gek idee dus, om tijdens de zwangerschap een voedingsadvies te vragen aan de diëtist.
Ook voordat je zwanger wordt, en na de zwangerschap kun je bij ons terecht.

Zorg voor voldoende en de juiste bouwstenen!

Onderstaand vindt je een overzicht van wanneer de diëtist kan helpen:

  • misselijkheidklachten
  • vegetarische of veganistische voeding
  • darmklachten, zoals spastische darm (IBS) of verstopping
  • gewichtsschommelingen
  • te laag of te hoog gewicht
  • te laag gewicht bij eerdere zwangerschappen
  • voedselovergevoeligheid, voedselallergie
  • bij specifieke vragen, bijvoorbeeld over vitamine- of ijzergebrek, of borstvoeding

Goed voor jezelf en je baby zorgen = goed en gezond eten!

Sandra is gespecialiseerd in voeding voor zwangeren, moeders die borstvoeding geven en voeding voor zuigelingen, zowel borst- als flesvoeding.
Vraag dus gerust advies als je twijfelt over wat je wel of niet kunt eten of als je kind klachten krijgt waarvan jij de indruk hebt dat het door de voeding komt.

Voorlichting

Daarnaast verzorgt Sandra regelmatig samen met de verloskundigen een informatieavond voor zwangeren en hun partners over gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap.