Mijn kind en ik

Je zwangerschap is een belangrijke tijd: jij en je kindje hebben voldoende voedingsstoffen nodig om in conditie te blijven en goed te groeien. Wat je eet speelt hierbij een belangrijke rol. Een zwangerschap vraagt ook veel van je lijf. Daarom is het belangrijk dat je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgt. Dat doe je onder andere door een zorgvuldig samengestelde en uitgebalanceerde voeding te gebruiken.

Goede start

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie niet aan voeding als je zwanger (wilt) worden. Maar wist je dat je voeding een grote invloed heeft op de gezondheid en ontwikkeling van je ongeboren kind? En wist je dat wat je eet zelfs van invloed is op je eicellen? Het wordt steeds duidelijker: de gezondheid van je kind begint al in de baarmoeder en daarbij speelt voeding een grote rol. Met gezonde voeding kun je dus niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is het zo gek nog niet om tijdens, of zelfs al voor je zwangerschap, ons advies te vragen.

Klachten

Heb je tijdens je zwangerschap klachten zoals bijvoorbeeld misselijkheid, een lage bloeddruk of juist een hoge bloeddruk? Vaak kun je met het aanpassen van je voeding klachten verminderen en soms zelfs helemaal voorkomen.

Na de zwangerschap

Ervaar je problemen met je eigen voeding, bijvoorbeeld tijdens het geven van borstvoeding? Of wil je terug naar een gezond gewicht? Ook na de zwangerschap helpen wij je een goed voedingsplan op te stellen.

Voeding voor je kind

Goed willen zorgen voor je kind kan veel vragen oproepen, ook over de voeding. Welke voeding past het beste bij je kind en jullie situatie? Wanneer geef je de eerste hapjes? Wat als het niet vanzelf gaat? Wat als je het vermoeden hebt dat je kind allergisch reageert op voeding? Krampjes en spugen; hoort het er allemaal bij of ligt het toch aan de voeding? Kleine baby’s worden groter, maar de voedingsvragen kunnen blijven. Van baby naar dreumes, van dreumes naar peuter en schoolgaand kind; elke fase gaat gepaard met veranderingen in het dagmenu. Te weinig willen eten, te veel snoepen, te dun, te dik… Ook voor een goed afgestemde voeding voor je kind bieden wij je professionele hulp, advies op maat.

Voeding is persoonlijk

Over gezond eten en de rol van voeding op onze gezondheid is veel te doen. En door de wirwar aan reclames, het uitgebreide aanbod aan voeding en de vaak goed bedoelde adviezen uit je omgeving is het niet altijd makkelijk om de juiste voeding te kiezen. Ieder lichaam, ieder kind en iedere zwangerschap is immers uniek en vraagt een andere aanpak. Daarom geven wij advies op maat, afgestemd op je (of jullie) persoonlijke situatie, rekening houdend met eventuele ziektebeelden, lichamelijke klachten of andere factoren.

Zorg goed voor jezelf en je kind!

Zorg voor een goed afgestemde en passende voeding!