Covid-19

Voedingsproblemen bij het COVID-19-virus

Bijna alle mensen met het COVID-19-virus ervaren voedingsgerelateerde klachten. Door o.a. vermoeidheid, een pijnlijke keel en frequent hoesten lukt het vaak niet om voldoende te eten en is er een grote kans op (onbedoeld) gewichtsverlies. We spreken dan van ondervoeding, dit kan ook voorkomen bij mensen met overgewicht. Door ondervoeding kan het herstel vertragen en dit verhoogt het risico op complicaties.

Bijwerkingen medicatie

Het kan zijn dat eventuele medicatie die gegeven wordt bij het COVID-19-virus bijwerkingen geeft zoals maag- en darmklachten (misselijkheid, braken, diarree). Ook dit is van invloed op de inname.

Dieetadvies bij het Corona-virus

Wij kunnen helpen op voedingsgebied om te zorgen dat u niet afvalt en dat u conditie zo goed mogelijk blijft voor het herstel. We geven u praktisch advies over bijvoorbeeld energie- en eiwitrijke, deels vloeibare/ zachte voeding. Indien van toepassing geven we advies over voeding bij maag- en darmproblemen. Mocht het nodig zijn dan regelen we dieetvoeding (drinkvoeding en/ of sondevoeding) voor u. We verzorgen dan ook de vergoeding via de zorgverzekeraar en kunnen meestal zorgen dat dit binnen 1 werkdag bij u thuis bezorgd wordt.

Telefonische- en videoconsulten

Op dit moment leggen we contact via een telefonisch consult of een videoconsult. Normaal gesproken hebben wij spreekuren in de wijk Reeshof in Tilburg en gaan we ook op huisbezoek in Tilburg en omgeving.

Vergoedingen

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Dieetadvies wordt via de basisverzekering 3 uur vergoed. Mogelijk bent u aanvullend verzekerd en heeft u recht op extra vergoeding. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden. Is er (ook) sprake van dieetzorg voor diabetes, COPD, hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol of hoge bloeddruk, dan wordt deze zorg meestal volledig vergoed via regionale samenwerkingsverbanden ofwel ketenzorg.

Diëtisten

Wij hebben beide meer dan 10 jaar ervaring als ziekenhuisdiëtist en ruime ervaring met o.a. ziektegerelateerde ondervoeding, wat veel voorkomt bij mensen met het COVID-19-virus. We hebben goed contact met de diëtisten in de ziekenhuizen en met de huisartsen. Mocht het nodig zijn dan overleggen we, met uw toestemming.

Heeft u vragen over voeding bij het COVID-19-virus. Neem dan gerust contact met ons op!

Zie ook Covid Herstel Zorg