Sandra

Sandra Somers – (kinder)diëtist

Sandra is (kinder)diëtist, leefstijlcoach en praktijkhouder van Diëtistenpraktijk Leefstijl en Dieet.

Na haar studie Voeding en Diëtetiek in Nijmegen volgde Sandra o.a. de post HBO opleidingen Diabetes, Kinderdiëtetiek, Motiviational Interviewing, Cognitieve Gedragstherapie, Maag Darm en Lever en FODMAP.

Eerst heeft zij ruim 10 jaar gewerkt als (klinisch) diëtist in het Elisabeth Ziekenhuis, o.a. afdeling  heelkunde, IC en gynaecologie en een deel poliklinisch in het diabetesteam. Van daaruit kwam haar wens om mensen op het gebied van voeding en leefstijl te coachen en is zij gestart met het werken in de eerste lijn.

Kinderdiëtetiek heeft haar speciale aandacht, ze ondersteunt o.a. kritische eters en hun ouders, kinderen met overgewicht of laag gewicht, maar ook bij borstvoeding of tijdens de zwangerschap. Ook het begeleiden van mensen met diabetes (met insuline therapie)  en het verminderen van insuline ongevoeligheid, zijn aandachtsgebieden van Sandra. Hierbij werkt ze nauw samen met de praktijkondersteuner of de diabetesverpleegkundige.

Coachen naar een leefstijl die bij je past, vasthouden op de lange termijn, lekker eten en kwaliteit van leven staan centraal bij Sandra. Zij is ingeschreven bij het kwaliteitsregister, aangesloten bij de NVD, diverse netwerken en ze werkt in verschillende kinderteams met de kinderfysio, kinderpsycholoog en andere hulpverleners.